Naslovnica VIJESTI INFO MALIŠANI VRTIĆA „TREŠNJICA“ DONIRALI ODJEĆU I IGRAČKE OMLADINSKOM UDRUŽENJU „TEMPO“

MALIŠANI VRTIĆA „TREŠNJICA“ DONIRALI ODJEĆU I IGRAČKE OMLADINSKOM UDRUŽENJU „TEMPO“

128

U prvoj sedmici mjeseca oktobra u cijelom svijetu obilježava se „Dječija nedjelja“. To je zapravo sedmica u kojoj se promovišu prava djeteta, uz različite kulturno – obrazovne i sportske aktivnosti namijenjene djeci.

Tim povodom mališani vrtića „Trešnjica“ iz Vogošće u pratnji svojih učiteljica posjetili su humanitarni bazar Omladinskog udruženja „Tempo“. Oni su imali priliku donirati poklone za djecu koja žive u porodicama slabijeg imovinskog stanja. Među poklonima našli su se odjeća, igračke ali i slatkiši.

Fatima Eminović, učiteljica u vrtiću „Trešnjica“ rekla nam je da djeci svakodnevno ukazuju na važnost njihovog bića i postojanja, te na njihovo pravo na ime, porodicu, život, dom, igru, obrazovanje i zdravlje.

Mališani su uživali u dobrodošlici koju im je poželio predsjednik Omladinskog udruženja „Tempo“ Vogošća Emir Sulejmani. On navodi da je osnovni cilj ovog udruženja pomagati osobama  koje su u stanju socijalne potrebe.

Naši najmlađi su nam poslali važnu poruku i pokazali ovim humanim djelom da je važno biti čovjek, ali i pomagati onima kojima je zaista pomoć potrebna.