Naslovnica VIJESTI INFO U NEDJELJU ISPRAĆAJ TABUTA ŽRTAVA SREBRENIČKOG GENOCIDA

U NEDJELJU ISPRAĆAJ TABUTA ŽRTAVA SREBRENIČKOG GENOCIDA

307

Ove godine svoj smiraj u Potočarima naći će još 30 žrtava srebreničkog genocida. Među njima najmlađi je imao 15 a najstariji 65 godina. Ove godine, jedan kraj drugog, biće ukopani i otac i sin.
Tabuti sa posmrtnim ostacima 31 žrtve genocida u Srebrenici i ove godine će put prema dolini bijelih nišana krenuti iz Visokog. Ispraćaj iz Visokog je u nedjelju 9. jula u 10 sati. Tužna kolona zaustaviće se prvo u Ilijašu u 10:45 a u Vogošći je planirano da bude u 11:15.
U 12 sati planirano je zaustavljanje kamiona sa tabutima ispred Predsjedništva BiH i ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva. Dolazak u Potočare planiran je u 16:30.

Dženaza će biti obavljena u utorak 11. jula. Organizacioni odbor obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice organizovao je 62 autobusa za prevoz svih onih koji žele prisustvovati, od čega je 18 sa područja Kantona Sarajevo – po 5 iz Vogošće i Ilijaša, 4 iz Sarajeva, 3 sa Ilidže i 1 iz Hadžića. Svi autobusi polaze u utorak ujutro u 5 sati. Iz Vogošće će 3 autobusa krenuti sa autobuske stanice, te po 1 sa Blagovca i Kobilje Glave.