Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI OBILJEŽEN 10. OKTOBAR – DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

U VOGOŠĆI OBILJEŽEN 10. OKTOBAR – DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

256

U povodu obilježavanja 10.oktobra  – Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u Centru za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja Vogošća upriličeno je druženje korisnika usluga ovog Centra. Već četvrti put zaredom se na ovakav način obilježava dan mentalnog zdravlja, čije obilježavanje ima za cilj podizanje svijesti o pitanjima mentalnog zdravlja širom svijeta. Ove godine u BiH se obilježava na temu Prva psihološka pomoć.

Taiba Deleut u Centar za mentalno zdravlje dolazi od njegovog osnivanja 1999.godine.  Kaže da joj razgovor i lijepa riječ koju dobije ovdje puno pomaže da prevaziđe sve probleme koje ima, zbog boravka u logoru tokom rata u našoj zemlji.

Vrata Centra za mentalno zdravlje u Vogošći su otvorena za sve. Centar i njegovi uposlenici na usluzi su građanima svakodnevno, i oni koji se obraćaju njima za pomoć različitih su godina i socijalnog statusa. Na preporuku ljekara porodične medicine, Centra za socijalni rad ili na bilo koji drugi način, svi koji imaju potrebu za stručnom psihološkom pomoći mogu doći u Centar, bez uputnice, a tu će ih dočekati ljubazno i stručno osoblje koje predvodi  dr.sci. Irma Džambo, diplomirani psiholog.