Naslovnica VIJESTI INFO TEŠKA, ALI VRIJEDNA POBJEDA RUKOMETAŠA VOGOŠĆE

TEŠKA, ALI VRIJEDNA POBJEDA RUKOMETAŠA VOGOŠĆE

199

RK Vogošća Poljine Hills je na svom parketu u okviru 5. kola upisao pobjedu protiv RK Maglaj rezultatom 24:19. Prvo poluvrijeme utakmice završeno je 10:9 za Vogošću, ali je Maglaj držao priključak. Nastavak je donio bolju igru Vogošće koja u 42. minuti odlazi do +3, a prednost se nakon toga povećavala do konačnih +5, 24:19.

Vogošća je u ovoj utakmici bila oslabljena neigranjem kapitena Alena Geke koji je povrijeđen u utakmici protiv Borca, ali i golmana Adnana Šabanovića. Na drugoj strani nedostajao je Omahić.

Ovu utakmicu obilježili su prije svih golmani. Jasmin Hadžihasić golman Maglaja ubilježio je 17 odbrana, a na drugoj strani Mirza Haseljić jednu odbranu manje. Najefikasniji je bio gostujući igrač Sedžad Abdurahmanović koji je postigao 9 pogodaka, a pratio ga je Almir Osmanhodžić sa 6.

U Premijer rukometnoj ligi sada slijedi pauza zbog okupljanja reprezentacije Bosne i Hercegovine, a nakon toga se nastavlja takmičenje. U 6. kolu Vogošća gostuje Zrinjskom, a Maglaj igra protiv Slavije.