Naslovnica VIJESTI INFO SVEČANO OTVORENA „SPOMEN SOBA ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA OPĆINE VOGOŠĆA 1992-1995“

SVEČANO OTVORENA „SPOMEN SOBA ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA OPĆINE VOGOŠĆA 1992-1995“

582

U ulici Skendera Kulenovića na broju 65 danas su svečano otvorene prostorije u kojima će svi posjetici moći saznati mnogo toga o herojskoj odbrani slobodnih vogošćanskih teritorija. Posjetioci će u spomen sobi moći pročitati imena vogošćanskih heroja, pogledati dokumetrane filmove i druge pisane materijale.  Projekat opremanja spomen sobe su realizovali Udruženje za zaštitu historijskih vrijednosti BiH „Haber“ u saradnji sa Općinom Vogošća.

Na današnjem skupu prisutnima su se obratili Omer Edo Hadrović izvršni producent udruženja „Haber, predsjednik UB „Patriotske liga“ Općine Vogošća Salem Numanović i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, nakon čega je vrpcu presjekla Jasmina Bekrić Selimović kćerka poginulog vogošćanskog heroja, Zlatnog ljiljana Mirsada Bekrića Piceta. Svi su iskazali zadovoljstvo zbog otvaranja spomen sobe u kojoj će se čuvati sjećanje na najhrabrije bosanske sinove koji su za slobodu svih nas dali najvrijednije što su imali, svoje živote.

Na današnjoj svečanosti Omer Edo Hadrović je načelniku Općine Vogošća Edinu Smajiću uručio zahvalnicu zbog doprinosa njegovanju kulture i tradicije „Odbrambeno-oslbodilačkog rata 1992-1995“.