Naslovnica VIJESTI INFO SUTRA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM STOTE GODIŠNJICE OD OSNIVANJA NOGOMETNOG KLUBA “OZREN”, JEDNOG...

SUTRA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM STOTE GODIŠNJICE OD OSNIVANJA NOGOMETNOG KLUBA “OZREN”, JEDNOG OD NAJSTARIJIH U NAŠOJ ZEMLJI

126

Nogometni klub Ozren iz Semizovca sutra proslavlja svoj stoti rođendan. Klub je službeno registrovan novembra 1923. godine, svega dvije godine nakon FK Željezničar.  U svojih 100 godina uspješnog rad i postojanja “Ozren” je iznjedrio velikane, asove i stotine uzornih sportista koji su svoje karijere nastavljali u drugim klubovima. Stanovnici Semizovca i Svraka posebno su vezani za svoj “Ozren”. Vjerovatno ne postoji kuća iz koje neko nije, na bilo koji način povezan sa ovim  klubom – bilo da je nekada igrao, bilo da je podrška sa tribina ili u klubu ima nekoga od djece.

“Kako da ne, velika stvar, Ozren slavi rođendan. Imamo pozivnice, idemo. I ja sam igrao kao omladinac i moj brat Šurjak. Radi se, imamo dobrog direktora sve ovo je odlično.” – rekao jedan od Semizovčana Miralem Bajramović.

Sportski direktor NK „Ozren“ Sanin Ortaš kaže da je sve spremno za svečanost povodom ovako važanog jubileja. Svečana akademija tim povodom će se održati sutra u 18.00 sati u kino-sali JU KSC Vogošća.

Proteklih pet godina, zahvaljujući naporima menadžmenta kluba, urađeno je  mnogo na obnovi infrastukture tako da stadion danas osim što izgleda lijepo, i funkcionalno zadovoljava potrebe kluba. U Nogometnom klubu “Ozren”  trenira više od stotinu igrača, šest omladinskih selekcija, od čega su četiri takmičarske i senori.  Nogometni klub “Ozren” Semizovac proslavu 100 godina svog postojanja i rada započeo je još ljetos organizacijom Prvog Međunarodnog omladinskog turnira “Kup prvaka NK Ozren”.