Naslovnica VIJESTI INFO SPORTSKA DVORANA „AMEL BEČKOVIĆ“ U VIKENDU PRED NAMA OTVARA VRATA RAZLIČITIM SPORTSKIM...

SPORTSKA DVORANA „AMEL BEČKOVIĆ“ U VIKENDU PRED NAMA OTVARA VRATA RAZLIČITIM SPORTSKIM DOGAĐAJIMA

616

Prvog dana vikenda pred nama u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ od 17:00 sati budite uz raju koja igra fudbal za ozdravljenje bh malonogometnog reprezentativca Safeta Hodžića. Sredstva od prodatih karata za humanitarnu utakmicu biće usmjerena za  pomoć u liječenju Safeta koji bije tešku bitku za život.

U subotu u jutarnjim satima počinje i “Zimska liga u malom nogometu”, projekat JU KSC za dječake mlađih uzrasta koji se realizuje već dugi niz godina. Tokom decembra, januara i februara dječaci će vikendima odigravati utakmice a sama završnica planirana je za 23. februar, Dan reintegracije općine Vogošća.

U okviru 9. kola Prvenstva BiH sastaju se košarkaši Vogošće i Slobode. Utakmica se igra u nedjelju, 16. decembra u 18:00 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“, a snimak ove utakmice možete gledati u programu TV Vogošća istog dana u 21:00 sat.

Pored košarkaškog susreta, Vogošća je domaćin i regionalnog turnira A3 koji se igra u okviru takmičenja Odbojkaškog saveza FBiH  za mlađe kategorije. Pored OK Vogošća na turniru učestvuju i ekipe Troglav Livno, Breza 1934 i Kakanj. Turnir se održava u nedjelju, 16. decembra od 8:30 do 16:00 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“.