Naslovnica VIJESTI INFO SJEĆANJE NA DR. SAFETA OMERSPAHIĆA

SJEĆANJE NA DR. SAFETA OMERSPAHIĆA

200

Obilaskom mezara dr. Safeta Omerspahića, učenjem fatihe i polaganjem cvijeća članovi porodice, prijatelji, delegacije Općine Vogošća i DZ Vogošća prisjetili su se lika i djela prerano preminulog bivšeg direktora vogošćanskog DZ dr. Safeta Omerspahića, kojeg su oni koji su ga poznavali od milja zvali dr. Sajo. Sa posebnim emocijama pred našu kameru je stao Zaim Šejto, Safetov prijatelj, saborac i radni kolega. Sajra Omerspahić, Safetova kćerka je ponosna na svog rahmetli oca.

Načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović također se rado sjeća dr. Safeta sa kojim je sjedio zajedno u vijećničkim klupama. Osim općinskog načelnika na današnjem prigodnom obilježavanja godišnjice smrti dr. Omerspahića govorio je i direktor DZ Vogošća Almir Pašagić.

U okviru obilježavanja godišnjice smrti dr. Safeta Omerspahića i ove godine će se u dvorani „Amel Bečković“ u vikendu pred nama odigrati malonogometni memorijalni turnir. Iz OO pozivaju građane da dođu i svojim prisustvom odaju počast bivšem direktoru DZ Vogošća, našem dr. Saji.