Naslovnica VIJESTI INFO SAMBON OSVOJIO 22 MEDALJE NA MEMORIJALU RAŠID BUĆA

SAMBON OSVOJIO 22 MEDALJE NA MEMORIJALU RAŠID BUĆA

157

U subotu 14. maja Ilijaš je bio dom karate sportu gdje se okupilo 400 takmičara na memorijalnom turniru Rašid Buća a vogošćanski karate sport je predstavljalo 23 takmičara Sambona koji su u odličnoj atmosferi osvojili 22 medalje.
Na turniru su najvećim dijelom nastupili najmlađi takmičari vogošćanskog kluba koji su u neslužbenim kategorijama osvojili zasluženo 1. mjesto u generalnom plasmanu sa 5zlatnih medalja i 2 srebene dok su stariji takmičari osvojili 4. mjesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 8 zlatnih medalja, 1 srebrnom i 6 bronzanih medalja.
Ukupan zbir je 13 zlatnih medalja, 3 srebrne i 6 bronzanih.
Zlatne medalje su osvojili Amir Zunđa, Emir Zunđa, Amar Hukara, Sanjin Hukara, Hana Mahmutović, Sara Hukara, Sarah Čardaković, Anida Hukara, Adi Hadžić, Elif Ramić, Ilma Rahmanović, Emma Gradišić i Nadja Sokolović.
Srebrne su pripale Dželilu Tvrtkoviću, Farisu Hasoviću i Asji Tvrtković dok su bronzani bili Eman Hadžić, Said Sinanović, Harun Smajić, Šejma Purdić, Merjem Salkić i Nejla Hodžić.
Početkom juna 7 reprezentativaca KK Sambon predstavljati će BiH na predstojećem Balkanskom prvenstvu. Ovom prilikom klub želi iskazati zahvalnost roditeljima naših takmičara koji su nepremostiva podrška radu kolektiva i podrška u svim našim projektima. Takmičare su u Ilijašu predvodili treneri Nejla Mujković, Amer Varajić i Kenan Alikadić.