Naslovnica VIJESTI INFO SAJMIR GREEN SERVIS OSVOJIO PRVO MJESTO NA MEMORIJALU „IBRO KAHRIMAN – KOMLJO“

SAJMIR GREEN SERVIS OSVOJIO PRVO MJESTO NA MEMORIJALU „IBRO KAHRIMAN – KOMLJO“

175

Dominaciju u malom fudbalu pokazali su i ovog puta igrači MNK Sajmir Green Servisa koji su osvojili prvo mjesto na 5.Memorijalnom malonogometnom turniru „Ibro Kahriman – Komljo“ koji se igrao tri dana u čast preminulog Ibre. Sajmir je u finalu savladao ekipu Bags Energotehnike rezultatom 9:8 nakon izvođenja penala. U odigranih 30.minuta rezultat je bio 2:2. Strijelci su bili Korjenić i Hodžić za Bags, a oba pogotka postigao je Ramić za Sajmir.

Treće mjesto na ovogodišnjem turniru osvojila je ekipa Volkswagen koja je bila bolja od Misoče. Kao i finalna utakmica, i ova je završena rezultatom 2:2, a nakon penala na semaforu je bilo 5:4. Precizni u regularnom dijelu utakmice su bili Čelik i Merdan za Misoču, a za Volkswagen oba gola postigao je Habibija. Između ovih utakmica odigrana je i revijalna koja je okupila veterane iz Vogošće.

Na kraju turnira uslijedilo je i proglašenje najboljih. Sa sedam pogodaka najbolji strijelac bio je Erdin Ramić, a za najboljeg golmana proglašen je Safet Vražalica oba igrača iz ekipe Sajmir. Najbolji igrač turnira bio je Eldar Korjenić koji je nastupao za Misoču. Nagrada za fair play ekipu “Hadžić Nazif – Naze” pripala je Blagovcu.  Za najuspješnije ekipe i pojedince bile su obezbijeđene nagrade.

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 12 ekipa, a organizator je bilo udruženje „Tihovići“ Vogošća. Završnici turnira i zatvaranju je prisutvovao i načenik Općine Vogošća Migdad Hasanović, kao i porodica preminulog Ibre Kahrimana. Ibro je dobitnik najvišeg  ratnog priznanja Zlatni ljiljan i Zlatne plakete Općine Vogošća. Vogošćani ga pamte kao izuzetno dobrog čovjeka, komšiju, prijatelja. Bio je sportista, fudbaler, organizator različitih sportskih aktivnosti.