Naslovnica VIJESTI INFO PUTEVE U VOGOŠĆI ZIMSKE SLUŽBE ODRŽAVAT ĆE U SKLADU SA PRIORITETIMA

PUTEVE U VOGOŠĆI ZIMSKE SLUŽBE ODRŽAVAT ĆE U SKLADU SA PRIORITETIMA

302

Zimsko održavanje puteva je zvanično stupilo na snagu 15.novembra. Firme zadužene za održavanje puteva u zimskoj sezoni imaju obavezu da čišćenje snijega počnu u što kraćem vremenskom roku u skladu sa određenim prioritetima.

„Prvi stepen pripravnosti podrazumjeva da je izvođač radova spreman za djelovanje od početka zimskog održavanja do kraja sezone, tj. od 15.novembra do 15.marta. Drugi stepen se vezuje za vremenske prilike kada je temperatura oko nula stepeni i kad se očekuju padavine dok treći stepen podrazumjeva period dugotrajnih padavina“, kazala je Emira Branković, šefica Odsjeka za komunalne poslove u Općini Vogošća. Ona je potvrdila da će lokalne i nekategorisane puteve u Općini Vogošća ove zime održavati i čistiti firma „Mevludin-commerc“ i da će nadzor nad obavljanjem radnih zadataka vršiti Zavod za izgradnju KS u saradnji sa predstavnicima resorne službe u Općini Vogošća i Mjesne zajednice.

Na onim mjestima gdje će se snijeg čistiti ručno, građanima će biti objezbjeđene dovoljne količine soli i materijala za posipanje.