Naslovnica VIJESTI OPĆINA VOGOŠĆA: ZAVRŠENA REVIZIJA KORISNIKA PRAVA IZ OBLASTI BORAČKO-INVALIDSKE I SOCIJALNE ZAŠTITE

OPĆINA VOGOŠĆA: ZAVRŠENA REVIZIJA KORISNIKA PRAVA IZ OBLASTI BORAČKO-INVALIDSKE I SOCIJALNE ZAŠTITE

290

Od 1.septembra do 31.oktobra u skladu sa zakonskim propisima, jednom godišnje u Općini Vogošća provodi se revizija korisničkih prava u oblasti boračko-invalidske i socijalne zaštite kao i dječije zaštite. Ovu proceduru provodi nadležna općinska služba, a prema riječima Sanele Krvavac, šefice Odsjeka za socijalnu zaštitu Općine Vogošća, ovogodišnjoj reviziji pristupila je većina korisnika određenih prava.

„Kad su u pitanju porodice šehida i djeca šehida, djeca starosti preko 15 godina bila su dužna dostaviti školske potvrde o redovnom školovanju, uglavnom je revizija izvršena i sve stranke su se odazvale proceduri. Rješenja su proslijeđena na nadovjeru resornom kantonalnom ministarstvu, na osnovu kojih će se raditi rješenja za isplate po osnovu određenih prava. Veći broj korisnika je izvršio reviziju prava na dječiji dodatak. Reviziji je pristupilo 750 od 1061 korisnika prava na dječiji dodatak. Također je urađena i revizija korisnika prava Civilnih žrtava rata, uz određenu dokumentaciju“ – obrazložila je Sanela Krvavac, šefica Odsjeka za socijalnu zaštitu Općine Vogošća.

Gospođa Krvavac uputila je apel svim korisnicima koji nisu pristupili reviziji da izvrše svoju obavezu kako se ne bi suočili sa obustavom korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske i socijalne zaštite.