Naslovnica VIJESTI INFO “PRIČALICE” DONIRALE KNJIGE I SLIKOVNICE BIBLIOTECI

“PRIČALICE” DONIRALE KNJIGE I SLIKOVNICE BIBLIOTECI

112

Udruženje za edukaciju djece “Pričalice” omiljeno je okupljalište najmlađih Vogošćana, djece koja žele uživati u šarenilu igre i mašte.  Kroz različite zabavno – edukativne radionice djeci se pruža mogućnost učenja i intelektualnog razvoja.  Sinoć je u foajeu KSC Vogošća Teta Pričalica mališanima pripremila još jedno lijepo iznenađenje. Sa Centrom za učenje  Helen Doron upriličeno je zabavno poslijepodne na kojem su učili i čitali na engleskom jeziku.

Djevojčice i dječaci koji su još jedno poslijepodne proveli u društvu Tete Pričalice, naš dolazak su iskoristili da objasne, kako izgledaju njihove zajedničke radionice, šta uče i koliko dobro govore engleski jezik.

Centar za učenje Helen Doron i Teta Pričalica poklonili su Biblioteci policu i knjige pisane na engleskom, tako da je na ovaj način obogaćen knjižni fond biblioteke, a čitaocima ponuđeno ono što je do sada nedostajalo.

Projekat “Readers are leaders” relizovan je zajedničkom saradnjom Udruženja za edukaciju djece “Pričalice“, Centra za učenje Helen Doron i JU KSC Vogošća.