Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽAN SASTANAK: KOMUNALNA HIGIJENA U VOGOŠĆI NIJE NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU

ODRŽAN SASTANAK: KOMUNALNA HIGIJENA U VOGOŠĆI NIJE NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU

384

Već duži vremenski period na području općine Vogošća održavanje komunalne higijene nije adekvatno. Na inicijativu načelnika Edina Smajića održan je sastanak sa predstavnicima preduzeća „Park“ i „Rad“, sekretarima vogošćanskih mjesnih zajednica i predstavnicima resorne općinske službe na kojem je konstatovano da Vogošća mora biti urednija i čišća jer to zaslužuje više od 30.000 njenih građana.

Na ovom sastanku usvojeni su zaključci koji će biti proslijeđeni i resornom ministarstvu u Kantonu Sarajevo i Skupštini KS.

S obzirom da održavanje komunalne higijene nije adekvatno na kompletnom području općine Vogošća, od preduzeća čiji je ovo zadatak je zatraženo da se u radu isključivo vode prema usvojenom programu rada. Važna je i kontrola stanja na terenu i nadzor završenim radnim zadacima.

Dogovoreno je i to da naredni sastanak bude održan za mjesec dana uz prisustvo predstavnika Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS i ovlaštenog nadzora kako bi se dogovorili naredni koraci u načinu održavanja komunalne higijene. Do tada i Inspektorat Općine Vogošća ima zaduženje da poduzme sve korake koji su u njegovoj nadležnosti kako bi se pratila realizacija plana održavanja čistoće u Vogošći.

Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika Općine Vogošća u Službi za komunalne poslove, koji je na današnjem sastanku zastupao našu lokalnu zajednicu u ime načelnika, pozvao je sve kojih se održavanje komunalne higijene na području općine Vogošća tiče, da najozbiljnije shvate zahtjeve Općine, jer ono što je potpisano mora biti ispoštovano. Kadrić je također kazao da komunalna higijena mora biti podjednako tretirana u svim mjesnim zajednicama te pojasnio da planom rada nisu obuhvaćene sve ulice u Vogošći. Među takvima je područje Rosulja.

Najvažnije je da se čistoća u Vogošći održava shodno potrebama i usvojenim planovima komunalnih preduzeća i na tom će se putu istrajati jer svi trebaju raditi svoj posao.