Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽAN RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA OPĆINE VOGOŠĆA I KANTONALNE UPRAVE CZ

ODRŽAN RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA OPĆINE VOGOŠĆA I KANTONALNE UPRAVE CZ

131

Općina Vogošća već godinama ima dobru saradnju sa kantonalnom upravom CZ, posebno kada je riječ o zajedničkim projektima i aktivnostima koje se provode u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobra u slučaju elementarnih nepogoda. Saradnja je nastavljena, što je potvrđeno na današnjem sastanku predstavnika Općine Vogošća na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem koje je ugostio Dženan Brkanić direktor kantonalne uprave CZ sa saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o stanju na području Općine Vogošća kada su u pitanju klizišta i uređenje riječnih korita sa ciljem preventivnog sprječavanja poplava. Za razliku od prethodne godine kada je Vogošća ostala uskraćena za namjenska sredstva kojim Uprava raspolaže na godišnjem nivou, direktor Brkanić je pokazao spremnost da tokom ove godine izdvoji dio sredstava.

Također, dogovoreno je da Općina Vogošća što prije dostavi potrebnu projektnu dokumentaciju nakon čega bi se mogla izvršiti procjena koliko novca može dobiti naša Općina. Učesnici sastanka su izrazili nadu da će potrebna procedura biti završena u što skorijem vremenu kako bi se kandidovani projekti mogli realizovati tokom ovogodišnje građevinske sezone.