Naslovnica VIJESTI INFO NVO „STEP“ KROZ NEKOLIKO AKTIVNOSTI REALIZOVALA PROJEKAT „RURAL VOGOŠĆA“

NVO „STEP“ KROZ NEKOLIKO AKTIVNOSTI REALIZOVALA PROJEKAT „RURAL VOGOŠĆA“

91

NVO “Step” već nekoliko godina uspješno djeluje u općini Vogošća. Akcenat u svom radu stavlja na promociji turističkih destinacija, a posljednji projekat konkretno promoviše ruralni turizam koji je sve popularniji u BiH. Vogošća također ima odlične uslove za razvoj ruralnog turizma, a to potvrđuje novi projekat “Rural Vogošća” koji su pokrenuli uz podršku Općine Vogošća i Turističke zajednice KS.

Tokom nekoliko prethodnih dana, a u sklopu planiranih aktivnosti, posjetili su ruralne prostore, koji se nalaze u srcu prirode Vogošće, daleko od gradskog uticaja. Neki od prostora koje su obišli su izletište Jošanički potok, vrh Motka, šire područje Tihovića, Gore i Kamenice, a koje obiluju bogatim prirodnim i kulturno-historijskim naslijeđem.

U sklopu projekta je organizovana i sprovedena radionica sa učenicima Srednjoškolskog centra Vogošća. Radionica je bila ispunjena kreativnošću, entuzijazmom i energijom mladih ljudi koji vole svoju lokalnu zajednicu, pri čemu su bili u mogućnosti da iznesu vlastite ideje za razvoj ruralnog turizma u Vogošći, kroz dizajniranje inovativnih koncepta.

U sljedećim danima slijedi još aktivnosti u koje će biti uključeni mladi.