Naslovnica VIJESTI INFO 1. DECEMBAR DAN ORUŽANIH SNAGA BIH – ĐEMO KOŽLJAK DOBITNIK...

1. DECEMBAR DAN ORUŽANIH SNAGA BIH – ĐEMO KOŽLJAK DOBITNIK ZLATNE PLAKETE ZA IZUZETAN DOPRINOS U RAZVOJU ODBRAMBENOG SISTEMA BIH

123

Oružane snage BiH koje danas slave 18. godišnjicu postojanja, isto kao i u godinama kada su formirane, uspjevaju uprkos brojnim izazovima da odgovore na sve postavljene misije i zadatke. Najvrijedniji resurs, sa kojim raspolažu OS BiH, jesu njeni pripadnici, koji svojim predanim i profesionalnim radom i angažmanom pokazuju da su dostojni misije i zadataka koji su pred njih postavljeni. Jedan od njih je i naš sugrađanin pukovnik ZŠ Oružanih snaga BiH  Đemo Kožljak, koji je za svoj doprinos od Ministarstva odbrane BiH  povodom 1. decembra Dana oružanih snaga  BiH dobio i Zlatnu plaketu. Već 33 godine  s ponosom kaže Đemo nosi uniformu i čizme. Mnogo iskustva tokom svih tih godina je stekao, a kako kaže izuzetno mu znači priznanje koje je dobio.

Oružane snage BiH  i dalje faktor mira i stabilnosti, jedan od važnih stubova odbrane naše zemlje, ali i primjer mogućnosti zajedničkog djelovanja, saradnje, odgovornosti, poštivanja i njegovanja duha tolerancije i zaštite nacionalnih, tradicionalnih, kulturnih i drugih vrijednosti u BiH.

Čestitamo 1. decembar- Dan oružanih snaga BiH.