Naslovnica VIJESTI INFO NOVE MEDALJE VOGOŠĆANSKIH ATLETIČARA – ZERINA BEŠLIJA DVOSTRUKA PRVAKINJA BIH

NOVE MEDALJE VOGOŠĆANSKIH ATLETIČARA – ZERINA BEŠLIJA DVOSTRUKA PRVAKINJA BIH

463

Vogošćanski atletičari, nakon kratke ljetne pauze, nastavili su sa svojim uspješnim nastupima na takmičenjima. Proteklog vikenda (subota i nedjelja 12. i 13. avgust) nastupili su na Prvenstvu BiH za mlađe juniore i juniorke, koje je održano na Atletskom poligonu Koševo.
Na ovom takmičenju nastupilo je više od 200 takmičara iz 22 bh kluba, a van konkurencije su nastupili i atletičari iz zemalja regije – Crne Gore, Srbije i Slovenije.
Atletski klub Vogošća su na ovom takmičenju, u najboljem svjetlu, predstavljali Zerina Bešlija i Eldar Halilović. Zerina je još jednom potvrdila svoju dominaciju u disciplini bacanje kugle, bez obzira što je i ovaj put nastupila u starijoj uzrasnoj kategoriji. Ostvarila je najbolji rezultat i osvojila zlatnu medalju. Dan ranije nastupila je u disciplini disk gdje je također bila najbolja i okitila se zlatom.
Eldar je također nastupio u dvije discipline, skok u dalj i koplje. I on je u obje discipline završio na pobjedničkom postolju, osvojivši bronzana odličja.
Treći član tima Nedžib Šehić povrijedio se prvog dana, tako da nije mogao nastupiti na ovom takmičenju.
A takmičenja će biti, jer je ovo bio tek početak. Tokom septembra i oktobra vogošćanskim atletičarima slijedi nastup na Prvenstvu Federacije BiH u Tuzli, te na atletskim mitinzima u Zenici, Čitluku i Dubrovniku.