Naslovnica VIJESTI MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR U ZAVIDOVIĆIMA – U FINALU IZVIĐAČ MINIMALNO SLAVIO NAD...

MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR U ZAVIDOVIĆIMA – U FINALU IZVIĐAČ MINIMALNO SLAVIO NAD VOGOŠĆOM PH

144

U okviru priprema za nastavak sezone u Premijer rukometnoj ligi BiH u nedjelju 22.januara rukometaši RK Vogošća Poljine Hills učestvovali su na memorijalnom rukometnom turniru u organizaciji RK Krivaja iz Zavidovića. Pored Vogošćana i domaće ekipe na turniru su učestvovale i ekipe Čelika iz Zenice i Izviđača iz Ljubuškog.
Nakon pobjede nad Krivajom u polufinalu (33:26) ekipa Vogošće se u finalu sastala sa aktuelnim BH prvakom, ekipom Izviđača. Iako su Vogošćani na poluvremenu vodili rezultatom 16:12, u drugom dijelu igrači Izviđača zaigrali su angažovanije i na kraju minimalno slavili – 32:31, za osvajanje pobjedničkog pehara. Bio je ovo prvi ovosezonski duel Izviđača i Vogošće a sasvim sigurno da će ih do kraja sezone biti još.
Osim pehara za drugo mjesto Vogošćani su iz Zavidovića ponijeli i priznanje za najboljeg igrača turnira koje je zasluženo pripalo Tariku Međiću iz naše ekipe.
Do početka drugog dijela sezone igrači Gorana Tomića nastaviće brusiti formu kako bi spremni dočekali duel sa Zrinjskim u Mostaru.

rk vogosca ph u zavidovicima