Naslovnica VIJESTI INFO MAŠINIJADA 2023: VOGOŠĆANI ALDIJANA HODŽIĆ I VEDAD ČOLAKOVIĆ OSVOJILI PRVO MJESTO IZ...

MAŠINIJADA 2023: VOGOŠĆANI ALDIJANA HODŽIĆ I VEDAD ČOLAKOVIĆ OSVOJILI PRVO MJESTO IZ PREDMETA MATEMATIKA

834

U periodu od 9. do 13. maja 2023. godine u Crnoj Gori, u Budvi, održana je 62. po redu Mašinijada. Učešće je uzelo ukupno 7 fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima je i ove godine, kao i unazad nekoliko godina, učešće uzeo i Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Ove godine Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu je u znanju rangiran kao drugoplasirani, u ukupnom poretku iz sporta rangiran također kao drugoplasirani fakultet. Time su studenti iz Sarajeva ostvarili drugo mjesto u generalnom plasmanu.

Posebno su zasjali zlatni pehari, koje su kući donijeli  naši sugrađani Aldijana Hodžić i Vedad Čolaković za znanje iz Matematike 1, kao i članovi muške odbojkaške ekipe sarajevskih studenata. Aldijana je druga godina na fakultetu dok je Vedad prva. Oboje kažu da im ovo mnogo znači, zahvalili su  organizatorima ali i profesorima koji su ih pripremali za ovo takmičenje. Kažu, da već u novembru počinju sa pripremama za narednu Mašinijadu  gdje očekuju još bolje rezultate.

U Budvi se njih 66 založilo za što bolje rezultate na svakom planu i taj zalog je prepoznat.  Njihov generalni plasman je sjajno srebro, od izuzetnog značaja za promociju Fakulteta, Univerziteta i BiH.