Naslovnica VIJESTI INFO MALONOGOMETNI TURNIR VOGOŠĆA 2022: U POLUFINALU SE SASTAJU ORAHOV BRIJEG – VOLKSWAGEN...

MALONOGOMETNI TURNIR VOGOŠĆA 2022: U POLUFINALU SE SASTAJU ORAHOV BRIJEG – VOLKSWAGEN I SAJMIR – SŠC VOGOŠĆA

167

Danas (subota 19.02.) su odigrane utakmice četvrtfinala 24. Tradicionalnog malonogometnog turnira “Vogošća 2022” koji se igra u povodu Dana reintegracije Općine Vogošća.
U odličnim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati:
Orahov Brijeg Zamm MC – Hotonj 5:2
Xylon Corporation – Volkswagen 1:5
MNK Sajmir Vogošća – Tihovići 3:0
SŠC Vogošća – Aktiva 2014 4:1
U prvoj utakmici dana igrači Orahovog Brijega već nakon 10 minuta utakmice imali su prednost od 2:0 zahvaljujući pogocima Merdanovića i Hodžića no igrači Hotonja su preko Kahrimana u 12-toj minuti smanjili na 2:1 za konačan rezultat prvog poluvremena. Kada je Merdanović početkom drugog poluvremena pogodio za 3:1 činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. Međutim kapiten Hotonja Smječanin pogodio je u 31-oj minuti za 3:2 i najavio neizvjestan kraj utakmice. Orahov Brijeg je pobjedu osigurao tek u samoj završnici meča kada je Sokolar pogodio u 39-oj a ubrzo nakon toga Arnautović autogolom postavio konačan rezultat meča.
I u drugoj utakmici između Xylona i Volkswagena je bilo krajnje neizvjesno. Xylon Corporation je poveo preko Smajlovića u 16-oj da bi minut kasnije Voloder izjednačio za rezultat prvog poluvremena. Volkswagen je vodstvo na svoju stranu preokrenuo u 34-oj minuti preko Srne i nakon toga je odolijevao konstantnim napadima igrača Xylona i čekao svoje šanse. I konačno su ih dočekali na samom kraju meča kada su sa tri pogotka u 39-oj i 40-oj minuti (Gondžo, Neretljak, Dervišević) došli do ubjedljive pobjede.
U utakmici Sajmira i Tihovića iskusnija ekipa dominirala je tokom većeg dijela meča. Odlično su igrali odbranu i koristili svoje šanse u napadu tako da su na kraju igrači Sajmira slavili sa sigurnih 3:0 (Ramić, Hrvat, Avdić).
I mladi igrači SŠC Vogošća dominirali su u duelu sa Aktivom prije svega zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremi a pokazali su i zavidno tehničko znanje. Golovima Zolote, Omerovića, Idira i Merdana u 30-oj minuti imali su vodstvo od 4:0 a utješni pogodak za Aktivu postigao je Mahmutović.


Utakmice polufinala na programu su već sutra (nedjelja 20.02.) a sastaju se:
Orahov Brijeg Zamm MC – Volkswagen (15:30)
MNK Sajmir Vogošća – SŠC Vogošća (16:30)