Naslovnica VIJESTI INFO JU KSC VOGOŠĆA UPRILIČILA DRUŽENJE PISCA FAHRUDINA KUČUKA I DJECE VOGOŠĆANSKIH ŠKOLA

JU KSC VOGOŠĆA UPRILIČILA DRUŽENJE PISCA FAHRUDINA KUČUKA I DJECE VOGOŠĆANSKIH ŠKOLA

71

Povodom Dana maternjeg jezika JU KSC Vogošća danas je organizovala druženje djece sa najpopularnijim dječijim piscem knjiga Fahrudinom Kučukom. Ovo druženje pretvorilo se u mali književni doživljaj koji će mnogima ostati zauvijek u pamćenju. Naime, druženju su prisustvovali učenici OŠ „Mirsad Prnjavorac“ i OŠ „Zahid Baručija“.

Kako kaže pisac Kučuk ne propušta priliku da se druži sa najmlađima. U ime domaćina JU KSC Vogošća dobrodošlicu dječici je poželio bibliotekar Amir Mustafić koji kaže da je ovo lijepa prilika da mališani čuju i uživaju u onome što prije nisu znali. Oni su sa pažnjom slušali ova interesantna djela, a posebno ih je zanimalo kako se postaje pisac.

Svi su uživali u tom trenutku što se dalo i primjetiti po osmijehu na licu. Ova djela svakodnevno osvajaju srca najmlađe publike. Fahro, kako ga djeca oslovljavaju, sa osmijehom na licu kaže da u Vogošću dolazi radostan jer uživa u svakom novom druženju.

Fahrudin Kučuk jedan je od najvažnijih bosanskih pisaca za djecu, autor mnogih slikovnica, pjesama i pozorišnih predstava.