Naslovnica VIJESTI INFO IZVIĐAČI ZELENIH BERETKI MALOM ZAKUSKOM I PODJELOM ZAHVALNICA PROSLAVILI ROĐENDAN

IZVIĐAČI ZELENIH BERETKI MALOM ZAKUSKOM I PODJELOM ZAHVALNICA PROSLAVILI ROĐENDAN

276

U proteklih 17 godina kroz sekciju izviđača Zelenih beretki Općine Vogošća prošle  su brojne generacije. Nastajala su nova poznanstva, prijateljstva, ljubavi. Sedamnaesti rođendan sekcije je obilježen svečano uz malu zakusku i druženje zvanica, izviđača i  veterana Zelenih beretki.

“Ovo je jedna sjajna manifestacija i slobodno mogu reći da je Sekcija izviđača životno djelo Hasana Dolovca i njegove supruge Edine. Lijepo je vidjeti mlade ljude koji se ovdje okupljaju, ali i one koji su prošli kroz sekciju, jer su izrasli u dobre ljude. Svima koji su na bilo koji način bili dio ili su dijelom Zelenih beretki, a posebno članovima izviđačke sekcije čestitam rođendan” – rekao je danas  u izjavi za TV Vogošća,  između ostalog Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća.

Posebno emotivno današnje druženje bilo je prvom predsjedniku Udruženja Hasanu Dolovcu i Aliji Gluhoviću jednom od prvih članova ove sekcije.

“Drago mi je da vidim da ovdje ima djece i omladine, da nastavljaju tamo gdje smo mi stali. Moraju da uče i znaju o našoj zemlji. Šta da kažem emocije krenu.” – rekao je danas Hasan Dolovac.

“Kada god mi obaveze i vrijeme to dozvoljavaju ja sam u Zelenim beretkama. Ponosan sam što sam bio dio te prve generacije. Ovdje učimo mlade ljude ljubavi prema jedinoj nam domovini, trudimo se da ih sklonimo sa ulice, naučimo zajedništvu, druženju. Svim članovima starim kao i onima koji su danas dio ove priče, rukovodstvu čestitam godišnjicu i želim mnogo uspjeha u daljem radu” – rekao je Alija Gluhović dugogodišnji član i nekadašnji načelnik  Sekcije izviđača Zelenih beretki Općine Vogošća.

Najzaslužnijim članovima i drugim pojedincima koji su doprinijeli radu udruženja  uručene su zahvalnice i to: načelniku općine Vogošća Edinu Smajiću, Hasanu i Edini Dolovac, Aliji Gluhoviću, Sabahudinu Praševiću, Murizu Hamidoviću, Ajdinu Nuhanoviću, Farisu Bogiloviću, Belmi Čatal, Amini Aščić, Lejli Nuhanović i Amni Planja, te kolektivu RTV Vogošća.

Sekcija Izviđača Zelenih beretki Vogošća kroz svoj rad baštini i čuva historiju naše zemlje, tekovine proizišle iz odbrane od agresije na BiH. Kroz različite aktivnosti obilježavaju se bitni datumi i  posjećuju  spomen obilježja, kako u Vogošći tako i širom BiH.