Naslovnica VIJESTI INFO DŽELILA OVČINA PONOVO DOBILA POZIV U FUDBALSKU REPREZENTACIJU BiH U15

DŽELILA OVČINA PONOVO DOBILA POZIV U FUDBALSKU REPREZENTACIJU BiH U15

281

Još jedno priznanje dobio je Ženski nogometni klub Vogošća. Naime, članica kluba Dželila Ovčina dobila je drugi poziv za okupljanje kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ona će doći na okupljanje u subotu u Sarajevo, a naša selekcija će odmjeriti snage sa Slovenijom (06.09.2022. u 12h), Luksemburgom (08.09.2022. u 16h) i Albanijom (11.09.2022. u 14h) na stadionu u Hrasnici. Dželila je ponosna i presretna što se još jednom našla na spisku selektora Ilije Lucića. Za nju će okupljanje u Sarajevu biti dodatno iskustvo u njenoj karijeri. Spremna je za sve tri utakmice koju igra naša kadetska selekcija.

Ona trenira u ŽNK Vogošća godinu dana. Prije nekoliko mjeseci postala je golmanica. Prvo se okušala kao igračica, a kako kaže želju da stane među stative je naknadno imala.

Dželila, koja će za nekoliko dana proslaviti 15. rođendan primjer je da se predanim radom i treninzima mogu ostvariti snovi. Nikada ne treba odustajati, možda će upravo još neko od članica ŽNK Vogošća ubrzo dobiti novi poziv na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine.