Naslovnica VIJESTI INFO KADETI NOGOMETNOG KLUBA OZREN PRIPREMAJU SE ZA KANTONALNU LIGU SARAJEVO

KADETI NOGOMETNOG KLUBA OZREN PRIPREMAJU SE ZA KANTONALNU LIGU SARAJEVO

48

Kadetska selekcija Nogometnog kluba Ozren nakon kraće pauze počela je pripreme za novu sezonu. 18 fudbalera trenira tri puta sedmično na stadionu „Ešref Ešo Pustahija“. Ekipa je mlada, pa iz kluba ističu da ove godine rezultat u Kantonalnoj ligi Sarajevo nije prioritet, ali nastojat će biti dostojan protivnik bilo kojoj ekipi. Liga zvanično počinje 16. septembra. Učestvuje 8 ekipa, a igraće se trokružni sistem, odnosno 21. kolo.

Anel Zukić trenira fudbal 8 godina, a dvije godine je u NK Ozren. Zadovoljan je stanjem u ekipi. Ervin Džinović također trenira 8 godina u Ozrenu. Pozicija na kojoj igra je centralni vezni. Prošao je sve selekcije ovog kluba, nada se da će za nekoliko godina igrati za seniorsku ekipu.

U planu je da se iz kadetske selekcije NK Ozren nekoliko igrača za nekoliko godina priključi prvoj ekipi što je svakako želja Anela i Ervina. Uslovi u NK Ozren su odlični, tvrde iz Ozrena.Ističu da je njihov klub stabilaniji u odnosu na prethodne godine. Navodnjavanje stadiona, novi golovi za trening, nove stolice na tribinama samo su neki projekti koji su realizovani u proteklom periodu.