Naslovnica VIJESTI INFO DJEVOJČICA LAMIJA ODLUČILA DA SVOJU KOSU DONIRA BOLESNOJ DJECI

DJEVOJČICA LAMIJA ODLUČILA DA SVOJU KOSU DONIRA BOLESNOJ DJECI

713

Veliki broj naših aktivnosti omogućen nam je putem individualnih donacija. Bez obzira na to da li donirate novac, kosu ili prehrambene proizvode, treba znati da time postajete dio borbe i činite direktan i pozitivan uticaj na one koji se bore za svoj život. Vaša donacija mijenja svijet na bolje. Takav jedan primjer i ideja o potrebi za doniranjem kose, potakao je našu sedmogodišnju sugrađanku Lamiju, kojoj je bio cilj pomoći oboljeloj djeci.

Djeci ponekad teže pada činjenica da više nemaju kosu i da će ih druga djeca i prijatelji drugačije gledati i doživljavati, nego sama bolest. To treba razumjeti i tu leži ona odgovornost koje manjka, jer samo zajedničkim snagama možemo mijenjati način razmišljanja naših najmlađih.

Majka koja je ponosna na svoju kćerku Lamiju istiće da je ovo lijep primjer drugoj djeci i nada se da se slične akcije mogu proširiti u školama, te biti više onih koji će izmamljivati osmijehe i kroz donacije kose osigurati perike bolesnoj djeci.

 

Ova priča je dokaz da se divne humanitarne akcije ne organizuju samo u inostranstvu, već i u našoj zemlji. Ljudska dobrota ne pita za mjesto rođenja i života već se srce otvara i pomoć nudi onima kojima je to najpotrebnije.