Naslovnica VIJESTI INFO DIREKTOR TURISTIČKE ZAJEDNICE KANTONA SARAJEVO KENAN MAGODA POSJETIO UDRUŽENJE “SAHAN”

DIREKTOR TURISTIČKE ZAJEDNICE KANTONA SARAJEVO KENAN MAGODA POSJETIO UDRUŽENJE “SAHAN”

228

Tokom susreta razgovarano je o zajedničkim projektima kao i modelima buduće saradnje.  Tom prilikom direktor TZ Kenan Magoda je kazao kako tradicija i baština imaju važnu ulogu u oblikovanju turističke ponude. “Meni je drago da postoje ovakva udruženja poput Sahana jer ako zaboravimo na tradiciju bojim se da smo u ozbiljnom problemu. Mi smo njihov rad podržali kroz jedan projekat i to ne znači da u budućnosti neće imati našu snažniju podršku.” – rekao je u izjavi za TV Vogošća Kenan Magoda.

Predsjednica Udruženja ‘’Sahan’’ koje se se zalaže za očuvanje i promociju nematerijalne kulturne baštine i umjetničkog stvaralaštva BiH Fikreta Nazifović direktoru Magodi je uručila zahvalnicu i sliku rađenu ebru tehnikom, unikatan rad članica udruženja. Razgovarajući sa njim govorila je planovima i aktivnostima udruženja, posebno istaknuvši sljedeći Etno street art fest koji bi trebao izaći iz okvira BiH, te zahvaljujući učešću prijateljskih udruženja iz susjednih zemalja dobiti međunarodni karakter.

Nakon zvaničnog dijela,  sastanak je nastavljen razmjenom ideja o novim projektima, skoroj proslavi značajnog jubileja udruženja te o realizaciji spota  Asocijacije za interkulturalne aktivnosti i spašavanje naslijeđa u BiH čiji je Sahan punopravni član, a u kojem svoje tri minute ima i ovo udruženje.