Naslovnica VIJESTI INFO DAN OTVORENIH VRATA NA FAKULTETU ZA UPRAVU

DAN OTVORENIH VRATA NA FAKULTETU ZA UPRAVU

48

Dan otvorenih vrata je manifestacija namijenjena prvenstveno srednjoškolcima koji razmišljaju o daljnjem nastavku školovanja, ali i svima zainteresiranima kako bi se pobliže upoznali sa djelokrugom rada fakulteta. Fakultet za Upravu pridružena članica UNSA  ove godine svoja  vrata je  otvorio  online svim  zainteresovanim  buduće studentima  i studenticama  Fakulteta za upravu.

Tokom trajanja manifestacije maturanti mogu  postavljati  određena  pitanja na koja će nastavno i nenastavno osoblje ove visokoškolske ustanove odgovoriti.

“Fakultet djelovanje u pravcu reforme javne uprave zasnovano prvenstveno na edukaciji novih visokostručnih kadrova za državnu službu i cjelokupan administrativni sektor, a radi uspostavljanja funkcionalnog sistema uprave u BiH i doprinosa javnoj službi po uzoru na praksu Evropske unije, osnovni je motiv osnivanja i rada Fakulteta za upravu. Pozivam mlade ljude koji žele vrijedno raditi i graditi bolju budućnost BiH da nam se pridruže.” – poručio je danas doc.dr. Emir Tahirović dekan fakulteta.