Naslovnica VIJESTI INFO CRNI LABUD OSVAJAČ MEMORIJALNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA „IBRO KAHRIMAN – KOMLJO“

CRNI LABUD OSVAJAČ MEMORIJALNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA „IBRO KAHRIMAN – KOMLJO“

134

Četvrti Memorijalni malonogometni turnir „Ibro Kahriman Komljo“ osvojila je ekipa Crni Labud koja je u finalu bila bolja od Bags Energotehnike rezultatom 7:3. Pogotke za pobjedničku ekipu postigli su Latić, Mulahmetović, dva Petak i tri Hodžić. Za Bags su pogađali Dacić, Hodžić i Avdagić.

Treće mjesto pripalo je ekipi Ilijaša koja je rezultatom 5:3 savladala Hotonj. Golove za Ilijaš su postigli Mašić, Mandra, Ramić i dva pogotka Dovadžija, a za Hotonj precizni su bili Slamnik, Tihić i Smječanin.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Sabahudin Petak iz ekipe Crni Labud, najbolji golman bio je Adis Zulčić iz Bags-a, dok je najbolji strijelac sa 6 postignutih golova bio Senid Hodžić.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa, sve je proteklo u najboljem redu. Organizator je bilo udruženje „Tihovići“. Turniru je pristustvovala i porodica rahmetli bre Kahrimana koja i ovaj turnir posebno bila emotivna, jer se na ovakav način prisjećaju lika i djela Komlje. Ibro Kahriman – Komljo dobitnik je zlatne plakete Općine Vogošća i ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Bio je sportista, fudbaler, organizator različitih sportskih aktivnosti. Turnir se svake godine završava na dan njegove smrti. Prethodne 3 godine turnir je osvajala ekipa Sajmir.