Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI ATV KLUBA VOGOŠĆA UČESTVOVALI NA „RACE TO HELL 2022“

ČLANOVI ATV KLUBA VOGOŠĆA UČESTVOVALI NA „RACE TO HELL 2022“

227

ATV klub Vogošća prvi je klub iz Bosne i Hercegovine koji je nastupio na prestižnoj svjetskoj utrci „Race To Hell 2022“ koja je održana u Toskani u Italiji. Učešće na ovoj utrci bila je nepoznanica za Vogošćane jer su prvi put vozili na vrijeme prateći navigaciju.
Kako i sami kažu, „vožnja navigacijom gdje jednim okom pratite stazu ispred sebe a drugim gledate mape, dosta duge vožnje, par sati svaki dan, isječene gume, pokidane manžetne, puknute poluosovine, prevrtanja, nagle promjene putanje, fulanje staza, razne vrste terena učinile su ovo iskustvo nezaboravnim. Nema se vremena stati i razmisliti kako krenuti gore.“
Iz ATV kluba Vogošća ističu da ovaj nastup ne bi bio moguć bez dugogodišnjeg sponzora BH Telecoma kao i Općine Vogošća i svih drugih sponzora i prijatelja kluba.
Na utrci su učestvovala dva člana kluba, Adis Mešić i Kenan Alikadić dok je Sead Deljkić bio dio tima. Treći član tima Hrustem Balta zbog poslovnih obaveza nije mogao učestvovati ali se već narednoj utrci „Hunt The Wolf“ očekuje i njegov nastup.