Naslovnica VIJESTI INFO BOKSERSKI KLUB VOGOŠĆA ORGANIZATOR PRVOG MEMORIJALNOG TURNIRA “HADŽI RAMIZ EFENDIĆ” I PRVENSTVA...

BOKSERSKI KLUB VOGOŠĆA ORGANIZATOR PRVOG MEMORIJALNOG TURNIRA “HADŽI RAMIZ EFENDIĆ” I PRVENSTVA BIH ZA MLAĐE UZRASTE

456

U znak sjećanja na Ramiza Efendića, takmičara i dugogodišnjeg predsjednika, Bokserski klub Vogošća organizovao je ovog vikenda Prvi memorijalni bokserski turnir koji nosi njegovo ime. Članovi porodice, saborci iz Patriotske lige, predstavnici Općine, Bokserskog saveza i brojni drugi sjetili su se rahmetli Ramiza i odali mu počast polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na njegovom mezaru. Sam turnir održan je u Sportskoj dvorani “Amel Bečković” a svečano ga je otvorio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.
Na turniru je učestvovalo 120 takmičara iz 23 kluba. Titulu najboljeg boksera turnira osvojio je domaći takmičar EMel Kurtović (BK Vogošća), najbolji tehničar bio je Toni Prskalo (BK Mostar) a najborbeniji par bio je duel Mihajla Jovića (BK Sveti Georgije) i Rajko Tomović (BK Glasinac).
Uporedo sa Turnirom održano je i Prvenstvo BiH za mlađe uzraste na kojem je titulu najboljeg tehničara osvojio Ali Šljivo (BK Vogošća). Najbolji bokser bio je Nur Velagić (BK Gladijator) dok je najborbeniji par bio Hanan Katana (BK Novi Grad) i Lazar Bojan (BK Nevesinje).
Domaći takmičari, članovi Bokserskog kluba Vogošća ukupno su osvojili 7 medalja – 6 zlatnih i jednu bronzanu.
Zlatni su bili Aziz Ćurović, Imran Bečirović, Imran Kovačević, Emel Kurtović, Ali Šljivo i Nerma Salčinović. Bronzani je bio Emrah Muhić.