Naslovnica VIJESTI INFO BZK “PREPOROD” VOGOŠĆA: POZIV ZA UPIS U ŠKOLU NAPREDNE MATEMATIKE

BZK “PREPOROD” VOGOŠĆA: POZIV ZA UPIS U ŠKOLU NAPREDNE MATEMATIKE

436

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“  Vogošća i ove godine realizuje projekat „Škola napredne matematike“ za učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola. Cilj škole je razvijanje matematičko-logičkih vještina i ljubavi prema matematici. Klub će raditi  u SŠC Vogošća, vogošćanskim školama su već poslani pozivi za prijavu nadarenih učenika, a i roditelji koji to žele mogu sami prijaviti svoju djecu do 21. februara  na mail: preporod.matematika@gmail.com, naravno i ona djeca koja se prijave nešto kasnije dobro su došla.

“Naš program planira se dugoročno, a konkretno planiramo i  organiziramo set instruktivnih časova, radionica i vježbi s ciljem jačanja matematičko-logičkih kompentencija kod učenika trećih i četvrtih razreda. Nastava će se održavati u JU Srednjoškolski centar Vogošća. Posebno nas raduje veliki odziv djece i veći nego što smo mi prvobitno očekivali.  Ono što još planiramo je napredni kurs programiranja za djecu.” – rekao je koordinator projekta Emir Kalajdžija. profesor matematike u Drugoj sarajevskoj gimnaziji.

Sa učenicima će raditi tim stručnjaka iz ove oblasti. Nastava će biti besplatna, a inicijalni test će se održati u SŠC Vogošća u četvrtak 23. februara ove godine  u 18 sati.