Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI KARATE KLUBA SAMBON ODLIČNI NA IZBORNOM TAKMIČENJU

ČLANOVI KARATE KLUBA SAMBON ODLIČNI NA IZBORNOM TAKMIČENJU

284

Danas je po odluci Karate saveza Bosne i Hercegovine održano Izborno takmičenje koje je kvalifikaciono za predstojeće Balkansko prvenstvo u Crnoj Gori kao i Evropsko prvenstvo koje će se održati na Kipru. Karate klub Sambon je nakon historijskog uspjeha i plasmana Nejle Hodžić i Sanjina Hukare na Svjetsko prvenstvo potvrdilo svoj kvalitet i mjesto u karate sportu u Bosni i Hercegovini tako što su se dva člana Sambona nakon osvojenih zlatnih medalja plasirali na Evropsko prvenstvo na Kipru te Balkansko prvenstvo u Crnoj Gori.
Danaa je karate klub Sambon predstavljalo 6 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. Osvojili su tri medalje od čega dvije zlatne i jednu bronzanu.
Osvajači zlatnih medalja koji su se plasirali na Evropsko prvenstvo na Kipru su Harun Smajić i Nejla Hodžić. Bronzanu medalju osvojio je Adel Karahasanović.
U narednom periodu takmičare Sambona očekuje dinamična sezona i učestali nastupi na kojima će se predstavljati najbolji takmičari kluba. Na Svjetskom prvenstvu u Turskoj nastupiće Nejla Hodžić (juniorke +66 kg) i Sanjin Hukara (junior -68 kg), a njima će se na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori pridružiti i Harun Smajić (kadeti -70 kg) i Adel Karahasanović (U-21 -60 kg).
Pored ovoga “Sambonovci” će nastupiti i na Hungarian Cupu i Svjetskoj ligi mladih u Veneciji.
Na izbornom takmičenju takmičare su pratili treneri Amer Varajić i Kenan Alikadić.