Naslovnica VIJESTI INFO FUDBALERI UNISA PRIPREMAJU SE ZA NOVU SEZONU

FUDBALERI UNISA PRIPREMAJU SE ZA NOVU SEZONU

311

Seniori Fudbalskog kluba Unis sredinom jula počeli su sa pripremama za novu sezonu koja ih očekuje. Većina igrača koja je završila prošlu sezonu i dalje je tu a šefu stručnog štaba Dželaludinu Muharemoviću na raspolaganju je i nekoliko novih igrača koji konkurišu za prvi tim. Pripreme se obavljaju na Stadionu „Hakija Mršo“ i sve teče prema planu.

Najbitnije je da nema problema sa povredama, rekao je u izjavu za našu televiziju iskusni golman Ibro Hodžić.
„Prošle sezone klub je završio na dobrom osmom mjestu a klupske ambicije su da u ovoj sezoni to bude i bolje.“
Osim treninga do početka nove sezone koja počinje 14. avgusta planirano je i odigravanje nekoliko pripremnih susreta. Proteklog vikenda „Unisovci“ su učestvovali na turniru u Hrasnici gdje su osvojili treće mjesto a titula najboljeg strijelca turnira pripala je napadaču Vogošćana Maku Muharemoviću. Konkurencija u samom vrhu napada Unisa u ovoj sezoni biće izuzetno jaka.


„Meni lično moji golovi nisu bitni koliko mi je bitno da ekipa pobjeđuje i da držimo tu pobjedničku atmosferu i pobjednički mentalitet.“, istakao je Mak Muharemović.
Jedan od igrača koji je pojačao redove Unisa tokom ljeta je i Nermin Jamak koji će probati da svojim iskustvom pomogne ekipi u ostvarenju cilja a to je plasman u samom vrhu drugoligaške tabele.
Sezona u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH grupa Centar počinje 14. avgusta a u prvom kolu Unis gostuje ekipi Famosa u Hrasnici. Prva domaća utakmica igra se 21. avgusta kada će u Vogošći gostovati Borac iz Jelaha dok će u trećem kolu Unis ponovo u goste Čeliku u Zenici.