Naslovnica VIJESTI INFO OŠ “PORODICE EF. RAMIĆ” DANAS OBILJEŽAVA DAN ŠKOLE I 107. GODINA POSTOJANJA

OŠ “PORODICE EF. RAMIĆ” DANAS OBILJEŽAVA DAN ŠKOLE I 107. GODINA POSTOJANJA

200

OŠ „Porodice ef.Ramić“ danas je obilježila 107. rođendan ove škole. Zbog pandemije korona virusa, koja je još uvijek prisutna, učenici i nastavnici su i ove godine za Dan škole održali online priredbu.


S obzirom da je obilježavanje na online način, učenici su uz pomoć nastavnika pripremili prigodan program koji je snimljen i pušten učenicima danas na prvom času. Svi učenici a i roditelji mogu pogledati taj sadržaj online putem, tako što će taj video biti stavljen u odjeljensku zajednicu. Nadarenim učenicima su podijeljene pohvale za poseban doprinos, a pored toga pripremili su i zahvalnice pojedincima, organizacijama i institucijama.


Učenici OŠ „Porodice ef. Ramić“ na 107. rođendan škole su istakli da im je posebno drago što imaju mogućnost sticati znanje u ovoj školi te da su ponosni na svoju školu. Kažu da im je žao, što zbog pandemije korona virusa nisu u mogućnosti uživo da održe jer kako kažu uvijek imaju dobro osmišljene priredbe. Oni najmlađi su pripremili recitacije i pjesmice uz pomoć učiteljica.

Direktor Šemso Pačariz se nada da će naredne godine Dan škole obilježiti u drugačijim okolnostima, u krugu škole a ne putem online platformi. Zahvalio se učenicima i nastavnicima, kao i svima ostalima za poseban doprinos ovoj školi.