Naslovnica VIJESTI INFO NAKON SKORO GODINU DANA ZA UČENIKE OŠ”MIRSAD PRNJAVORAC ” NA IGRALIŠTU ODRŽAN...

NAKON SKORO GODINU DANA ZA UČENIKE OŠ”MIRSAD PRNJAVORAC ” NA IGRALIŠTU ODRŽAN ČAS TJELESNOG ODGOJA

142

Skoro godinu dana jedan od nastavnih predmeta koji se održava putem interneta odnosno na online način je tjelesni i zdravstveni odgoj. Obzirom da se radi o predmetu kojem je učenicima potrebno pokazati fizičke aktivnosti, nastavnicima i profesorima ovog predmeta bilo je teško izvoditi nastavu na ovakav način. Ponovnim vraćanjem u školske klupe ali i zbog lijepog vremena,  stekli su se uslovi da se tjelesni odgoj održava na otvorenom prostoru.

Na sportskom igralištu u Vogošći zatekli smo učenike osmih razreda s nastavnicom tjelesnog i zdravstvenog odgoja Amelom Prnjavorac, gdje su održali čas tjelesnog odgoja. Nastavnica Amela ističe da je ovakav način održavanja puno efikasniji nego putem online platforme. U školi se provode kombinovani modeli nastave i dok jedna grupa održava časove u školi, drugi preko online platforme, gdje dobijaju sav potrebni materijal za određeni predmet. Kaže da je veoma bitno da djeca imaju socijalnu interakciju.

Učenici osmog razreda OŠ „Mirsad Prnjavorac“ zadovoljni su što im je omogućeno održavanje časa tjelesnog odgoja na ovakav način. Ovakav način izvođenja nastave ima mnogo više prednosti u odnosu na sadašnji jer se uz provođenje epidemioloških mjera mogu realizovati i drugi nastavni planovi i programi, kojima je za cilj da djeca mnogo više nauče na ovakav način, a ne sjedeći za svojim računarima.