Naslovnica VIJESTI INFO POVODOM DANA ŠKOLE U OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ SVEČANO OTVORENO REKONSTRUISANO IGRALIŠTE

POVODOM DANA ŠKOLE U OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ SVEČANO OTVORENO REKONSTRUISANO IGRALIŠTE

384

Osnovna škola “Mirsad Prnjavorac” danas slavi 68 godina postojanja. Povodom Dana škole svečano je otvoreno rekonstruisano i uređeno školsko igralište. Igralište je obogaćeno sadržajima za igru i sportske aktivnosti. Otvaranju je prisustvovao i Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima. Rekonstruisano igralište su zvanično otvorili i u upotrebu predali direktorica OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Sabiha Salčin i načelnik Edin Smajić.

Obzirom da se nastava odvija online zbog pandemije koronavirusa i Dan škole obilježen je uz online prezentaciju. Direktorica OŠ“Mirsad Prnjavorac“ Sabiha Salčin kazala je da su nastavnici i učenici uradili online prezentaciju kako bi, iako učenici nisu u školskim klupama nego u svojim domovima, dostojanstveno obilježili ovaj dan. Sretan Dan škole poželjela je svojim učenicima i nastavnicima direktorica Salčin. Govoreći na otvaranju načelnik Smajić je istakao kako je ovo najbolji poklon školi za njen rođendan. Također je podsjetio i na sve kapitalne projekte koje je ova škola realizovala u posljednjih nekoliko godina.

Direktorica Salčin se osvrnula na činjenicu da je ovo jedina škola u Vogošći koja broji više od hiljadu učenika i da je ovo dvorište, sa pratećim sportskim sadržajima, potrebno u nastavnom procesu, ali je i svojevrsno ogledalo same škole.

Iako je dvorište školsko i namijenjeno prvenstveno učenicima, uterminima kada ga ne koriste učenici moći će ga koristiti i građani ali uz prethodni dogovor sa školom kako bi se izbjeglo da se ne znaju odgovorni za eventualna oštećenja.