Naslovnica VIJESTI INFO U SUSRET OBILJEŽAVANJU GODIŠNJICE AKCIJE „PRETIS“: UREĐEN PROSTOR OKO SPOMEN OBILJEŽJA

U SUSRET OBILJEŽAVANJU GODIŠNJICE AKCIJE „PRETIS“: UREĐEN PROSTOR OKO SPOMEN OBILJEŽJA

307

Članovi Udruženja boraca “Patriotska liga” Općine Vogošća organizovali su akciju uređenja i čišćenja spomen obilježja na teretnoj i glavnoj kapiji “PRETIS”-a. Kako kažu u ovom udruženju, prostor gdje se spomenik nalazi treba da bude uredan uvijek, a ne samo u povodu obilježavanja godišnjice sjećanja na akciju izvedenu aprila 1992. godine, kada su izuzeta materijalno-tehnička sredstva koja su u narednom periodu imala veliki značaj za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

I uređenjem mjesta koje čuva sjećanje na akciju odaje se počast stradalim, kazao je Sabit Kobiljak, predsjednik Udruženja boraca “Patriotska liga” Općine Vogošća te pojasnio kako loše vremenske prilike nisu poremetile plan da u subotu 13. aprila bude realizovana akcija čišćenja i uređenja. Vrijedni članovi “Patriotske lige” očistili su prostor od otpadaka, korova i drugog rastinja a spomenik je opran i posađeno je cvijeće.

Centralna manifestacija obilježavanja godišnjice akcije “PRETIS” biće održana 18. aprila ove godine, kada se  očekuje dolazak velikog broja delegacija koje će odati počast poginulim braniteljima.