Naslovnica VIJESTI ZELENE BERETKE OPĆINE VOGOŠĆA: ODRŽAN VAŽAN SASTANAK

ZELENE BERETKE OPĆINE VOGOŠĆA: ODRŽAN VAŽAN SASTANAK

635

Udruženje boraca BOSNAE ZELENE BERETKE Općine Vogošća bilo je domaćin sastanka koji je okupio borce i organizatore otpora iz više sarajevskih općina. Ovim sastankom je izraženo nezadovoljstvo statusom onih koji su branili svoju zemlju jer su to heroji, kazali su u ovom vogošćanskom udruženju.

„Danas su se sastali borci iz više općina, nezadovoljni spiskovima organizatora otpora. Mi smatramo da nije vrijeme da se to sada radi jer će to iskoristiti neprijatelji, zato smo protiv spiskova koji se prave a pogotovo jer su tu neki ljudi koji nisu zaslužni niti su bili blizu tih organizacija u to doba“ kazao je Hasan Dolovac, predsjednik Udruženja boraca BOSNAE ZELENE BERETKE Općine Vogošća, te dodao da se prekida saradnja udruženja kojeg predvodi sa Zelenim Beretkama Kantona Sarajevo.

Među onima koji su prisustvovali sastanku bio je i Nurudin Imamović Dinče, prvi pratilac rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, koji je jedan od organizatora otpora i koji je za svoje zasluge odlikovan priznanjem Zlatna policijska značka. Imamović je, između ostalog, kazao da je spisak nemoralan i nepošten jer na istom trebaju biti imena pravih patriota.

Što se tiče Udruženja boraca BOSNAE ZELENE BERETKE Općine Vogošća, naredni korak je, kao je kazao predsjednik Dolovac, ugasiti ovo udruženje. Umjesto ovog udruženje će nositi drugi naziv, ali o svim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obavještena.