Naslovnica VIJESTI INFO NAJAVA SPORTSKOG VIKENDA U VOGOŠĆI

NAJAVA SPORTSKOG VIKENDA U VOGOŠĆI

212

Rukometaši Vogošće sutra u Banjaluci igraju uzvratnu utakmicu 3.kola EHF Challenge kupa protiv Borca. Banjalučani imaju minimalnu prednost iz prvog meča a pred Vogošćanima je težak zadatak. Vidjećemo da li je promjena na poziciji šefa stručnog štaba i dolazak iskusnog Kasima Kamenice već urodila plodom i pozitivno prodrmala ekipu i da li će ekipa Vogošće postići pozitivan rezultat i ostati i dalje u ovogodišnjem izdanju ovog evropskog takmičenja. Utakmica se igra sutra, u dvorani „Borik“ u Banjaluci sa početkom u 20 sati.
Istoga dana drugi tim RK Vogošća Poljine Hills svoju prvenstvenu utakmicu 9.kola Prve rukometne lige Federacije BiH grupa Jug igra na domaćem terenu protiv Jajca. Primarni cilj ove ekipe je afirmacija mladih rukometaša, njihovo sticanje iskustva i rezultati su u drugom planu. Vogošćani su možda i najmlađa ekipa u ligi, do ovog kola nisu uspjeli osjetiti okus pobjede i možda je upravo meč protiv Jajca prilika da se domognu prvih bodova. Gosti su u dosadašnjem toku sezone upisali svega jednu pobjedu i protivnik su po mjeri. Utakmica između RK Vogošća II i RK Jajce igra se sutra u dvorani „Amel Bečković“ sa početkom u 14 sati.
Nešto kasnije, od 18 sati, na parket vogošćanske dvorane će i košarkaši Vogošće. Oni u jednom od derbija 7.kola Prvenstva BiH dočekuju ekipu Kaknja. Vogošćanski košarkaši su odlično počeli ovu sezonu i nakon pet odigranih utakmica već su upisali tri pobjede. Jednu od njih, ujedno prvu gostujuću zabilježili su proteklog vikenda u sarajevskoj „Skenderiji“ savladavši Bosnu Royal rezultatom 95:73. Dobra forma Vogošće i atraktivan protivnik kao što je Kakanj garantuju dobru utakmicu i vjerujemo da će to prepoznati i navijači i u što većem broju dati podršku našem timu. Ako i ne budete u mogućnosti da prisustvujete utakmici snimak možete pogledati u našem programu istoga dana od 21 sat.
Ovog vikenda derbi meč igraju i stonoteniseri Vogošće i to u okviru 3.kola Premijer lige BiH. Prošlog vikenda bili su uspješniji od komšija iz Ilijaša, ekipe STK „Hašim Spahić“, slavivši u sarajevskoj Skenderiji sa 4:1. Slijedi im teško gostovanje u Zenici i duel sa ekipom „Mladosti“ koja je Vogošćanima, uz ekipu „Mostara“, direktni protivnik za najviši plasman.
U povodu Dana državnosti BiH u nedjelju će u Vogošći biti održan 15. Jubilarni odbojkaški turnir „Vogošća 2018“. Turnir tradicionalno organizuje ŽOK Vogošća a pored domaćina na turniru učestvuju djevojke iz OK SA Volley iz Sarajeva, ŽOK Čelik – R iz Zenice i ŽOK Lukavac. Polufinalne utakmice biće odigrane u 10 i u 12 sati, meč za treće mjesto planiran je u 15:30 dok je finalna utakmica na programu od 17:30.