Naslovnica VIJESTI INFO U ULICI OMLADINSKA JOŠ JEDNO IGRALIŠTE BIĆE OBNOVLJENO

U ULICI OMLADINSKA JOŠ JEDNO IGRALIŠTE BIĆE OBNOVLJENO

105
PODIJELI

U ovoj građevinskoj sezoni intenzivno se radi na uređenju i izgradnji dječijih igrališta. Među njima a u završnoj fazi je ono u naselju Rosulje, jer je u toku postavljanje mobilijara. Na ovom lokalitetu završena je i pristupna staza prilagođena invalidnim osobama.

Emir Dragolj, stručni saradnik za sport, kulturu i NVO u Općini Vogošća je prilikom obilaska radilišta kazao da je na Rosuljama dobra saradnja sa izvođačem radova, firmom „Mibral“ i podizvođačem firmom „Babel“ i rezultirala kvalitetnom realizacijiom projekta. „Treba još da se postavi ograda oko igrališta kao i duž staze za invalidna lica kako bi pored mobilijara sve bilo spremno da se preda na upotrebu mlađim sugrađanima“, istakao je Dragolj te dodao da će za desetak dana svi radovi u vezi sa igralištem na Rosuljama biti završeni.

Naselje Rosulje nije jedino mjesto u kojem se gradi ili sanira dječije igralište. U toku su i radovi na izgradnji novog igrališta na području MZ Hotonj. Naredne sedmice biće raspisan i ponovljeni Javni poziv za izvođače radova na izgradnji igrališta sa umjetnom travom u Vogošći na dvije lokacije, jer prethodni nije rezultirao zainteresovanošću izvođača radova iako je Općina Vogošća izdvojila sredstva za ovu namjenu. Emir Dragolj je ipak izrazio nadu da će do kraja ove godine i ovi projekti biti završeni.

U Omladinskoj ulici također će biti uređeno još jedno dječije igralište. Radi se o igralištu dimenzija 15mx8m koje je postojalo još prije agresije na našu zemlju. „Postojeća betonska podloga biće uklonjena i postaviće će se nova, kao i novi mobilijar uz zamjenu klupa. Ovaj posao uradiće firme „Hidrom“ i „Babel“ a djeca će dobiti još jedan lijepo uređen prostor za igru“, kazao je Dragolj.

Uz sanaciju i izgradnju igrališta poseban akcenat Općina Vogošća stavlja na sigurnost mobilijara.