Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU SANACIJA PUTA U ULICI RAŠIDA BEŠLIJE

U TOKU SANACIJA PUTA U ULICI RAŠIDA BEŠLIJE

93

Iako je građevinska sezona pri kraju, na području općine Vogošća još uvijek se izvode radovi na projektima iz oblasti komunalne infrastrukture kao što je sanacija ulica. U ulici Rašija Bešlije radovi su se izvodili na saobraćajnici dugoj oko pola kilometra, a širokoj 4 metra.  Načelnik općine Vogošća Edin Smajić i njegovi saradnici su zadovoljni s izvođenjem radova na asfaltiranju dijela puta na području MZ Hotonj.  Vrijednost radova iznosi oko 132.000 KM, a finansiraju se namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona  Sarajevo i sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Radovi podrazumijevaju široki otkop zemljanog materijala, ojačanje podtla, izrada nosivog sloja tampona i izrada nosivo-habajućeg asfalta debljine 7 cm, uz tretman oborinskih voda kombinovanim sistemom odvodnje.

U firmi  „Bosman“ koji izvode radove na asfaltiranju dijela puta u Ulici Rašida Bešlije su istakli da imaju iskustva na ovakvim radovima te da će radovi na asfaltiranju biti završeni do sutra. Nadzor nad izvođenjem radova vrši zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Garancija na izvedene radove iznosi 2 godine.