Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE U ULICI AHMEDA RIZVE

U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE U ULICI AHMEDA RIZVE

208

Radnici firme „Mibral“ iz Sarajeva izvode radove na izgradnji primarnog distributivnog cjevovoda DN 150 mm u dužini od 1.165 metara ulici Ahmeda Rizve, MZ Vogošća I. Danas je načelnik Smajić sa saradnicima obišao lokaciju gdje se izvode radovi.
„Radi se o realizaciji još jednog projekta iz Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture. Potpisan je Okvirni sporazum na tri godine čija je vrijednost preko 600.000 KM. Zajedno sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo smo obezbijedili sredstva u iznosu od 220.000 KM kako bi se realizovala I faza navedenog projekta“ rekao je načelnik Smajić.


Dejan Jovović, voditelj gradilišta ispred firme Mibral je upoznao načelnika Smajića o stanju na terenu. “Završen je glavni dio u ulici Ahmeda Rizve, položeno je oko 1.350 metara daktilnog cjevovoda. Polovina trase je priključena na glavni cjevovod, a trenutno se izvode radovi na kućnim priključcima na drugoj polovini.”
Nadzor nad izvođenjem radova vrše Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i KJKP „ViK“ Sarajevo.
Predstavnica Savjeta mjesne zajednice Vogošća I Suada Saračević se u ime građana zahvalila Općini Vogošća što je poduzela sve aktivnosti kako bi se azbestnocementne cijevi zamjenile daktilnim.
U narednom period po obezbjeđenju sredstava nastavit će se sa realizacijom ostalih faza. Također se vode aktivnosti na izradi kanalizacionog sistema koji podrazumjeva zbrinjavanje oborinske odvodnje te zbrinjavanje fekalne i otpadne kanalizacije nako čega će se uraditi asfaltiranje.