Naslovnica VIJESTI INFO U SŠC VOGOŠĆA ODRŽANA MANIFESTACIJA DANI OTVORENIH VRATA

U SŠC VOGOŠĆA ODRŽANA MANIFESTACIJA DANI OTVORENIH VRATA

190

Udruženje poslodavaca FBiH implementira Projekat „Promocija dualnog obrazovanja putem pilot projekta i edukacije“ u partnerstvu sa Srednjom školom za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, Srednjoškolskim centrom Vogošća, JU „Služba za zapošljavanje KS“, općinama Novi Grad, Novo Sarajevo i Vogošća, te kompanijom „Centrotrans“.

Projekat je podržan u okviru krovnog projekta „Lokalna partnerstva za zapošljavanje u BiH“, finansira ga EU sa 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada, sa ciljem prekvalifikacije oko 2.000 nezaposlenih osoba i zapošljavanje njih 620 u 22 općine u BiH.

U okviru Projekta u Srednjoškolskom centru Vogošća održana je manifestacija Dani otvorenih vrata, gdje su se budući učenici i njihovi roditelji upoznali sa profilom srednjih strukovnih zanimanja u ovoj školi.

Prema riječima direktora SŠC Vogošća u ovoj srednjoj školi imaju iskustva sa „Dualnim obrazovanjem“, jer učenici osim teoretske nastave obavljaju i praktičnu na kojoj usavršavaju svoje vještine. Na ovaj način će predstavljati osposobljeniji i  kvalitetniji kadar na tržištu rada i samim tim lakše doći do posla.