Naslovnica VIJESTI INFO SREDNJOŠKOLSKI CENTAR VOGOŠĆA UGOSTIO DANSKE GIMNAZIJALCE

SREDNJOŠKOLSKI CENTAR VOGOŠĆA UGOSTIO DANSKE GIMNAZIJALCE

316

Grupa učenika iz Danske sportske gimnazije posjetila je danas SŠC Vogošća. Tokom cjelodnevnog boravka domaćini, učenici i nastavnici ove škole su se potrudili da na najbolji način predstave svoju školu, historijske zanimljivosti Vogošće i naše zemlje. Organizovana su i sportska natjecanja koja su posebno doprinijela dobroj zabavi i druženju.

Danskim gimnazijalcima ovo je prvi dolazak u našu zemlju i kako kazu rijetke su prilike kada mogu nešto saznati o BiH, informacije su uglavnom šture i najčešće govore o ratu i siramoštvu. BiH je divna zemlja, ljudi su veoma ljubazni i želim je ješ bolje upoznati, kazao nam je Mark i dodao da je ovdje sve drugačije od onoga što je zamišljao, a njegova koleginica Kejtlin rekla je da se odlično zabavila i da će sigurno ponovo doći.

Zasluge za današnji dan u SŠC Vogošća, najvećim dijelom pripadaju profesoru Elviru Sućeski koji nije krio zadovoljstvo zbog dolaska gostiju, kontaktima koji su učenici međusobno ostvarili. Također izrazio je želju da se sa sličnim projektima nastavi i u buduće što će sigurno doprinijeti najboljoj promociji škole, koja kako je i sam direktor Selmo Lakota kazao važi za jednu od najsportskijih škola u Kantonu Sarajevo.