Naslovnica VIJESTI INFO RK VOGOŠĆA NE TREBA BRINUTI ZA SVOJU BUDUĆNOST

RK VOGOŠĆA NE TREBA BRINUTI ZA SVOJU BUDUĆNOST

152

Već dugi niz godina, u okviru Rukometnog kluba Vogošća postoji omladinski pogon i škola rukometa. Tokom tog perioda mnogi od njih prošli su kompletan put, od najmlađih kategorija do seniorske ekipe i učestvovali u nekim od najvećih uspjeha u historiji RK Vogošća.
Stasavaju nove generacije, dolaze neka nova djeca koja imaju ljubav prema rukometnoj lopti. I nadaju se da će jednog dana zaigrati za prvi tim u domaćim i međunarodnim utakmicama.
Omladinske selekcije Rukometnog kluba Vogošća takmiče se u okviru Omladinske rukometne lige Federacije BiH grupa Jug i iz vikenda u vikend odigravaju utakmice sa vršnjacima iz drugih klubova. Proteklog vikenda na domaćem parketu ugostili su ekipu Kaknja. Iako se rezultati pišu i vrednuju, oni i nisu u prvom planu. Važno je druženje, upoznavanje sportskih prijatelja iz drugih sredina, napredak u sportu koji vole.


Najbolji omladinci, članovi kadetske selekcije, već igraju seniorske utakmice u okviru drugog tima RK Vogošća koji se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH. Njihov trud i zalaganje nisu prošli nezapaženi pa su pojedinci priključeni i treninzima prvog tima gdje rade sa bivšim i sadašnjim reprezentativcima Bosne i Hercegovine i jednim od najboljih rukometnih stručnjaka sa ovih prostora Kasimom Kamenicom. To će im biti nemjerljivo iskustvo za njihovu budućnost u bh rukometu i sigurno je da ćemo mnoge od ovih momaka za koju godinu gledati u dresu prvog tima RK Vogošća a možda i u reprezentativnom dresu.
Spomenimo na kraju i to da je u okviru kluba nedavno formirana i ženska selekcija koja vrijedno radi i trenira, odigrava utakmice sa vršnjakinjama iz drugih rukometnih sredina. Iz RK Vogošća pozivaju sve zainteresovane dječake i djevojčice da im se priključe i okušaju u ovom sportu.