Naslovnica VIJESTI INFO PREKO KLUBA ZA ZAPOŠLJAVANJE LAKŠE DO ZAPOSLENJA

PREKO KLUBA ZA ZAPOŠLJAVANJE LAKŠE DO ZAPOSLENJA

195

Cilj Kluba za traženje posla je pružiti nezaposlenim osobama kontinuiranu pomoć pri traženju zaposlenja. Klub za traženje posla je namijenjen prije svega mladim nezaposlenim osobama koji su na evidenciji duže od 6 mjeseci, ali i svim dugoročno nezaposlenim osobama. Mejra Begović, zamjenica šefa Biroa za zapošljavanje Vogošća, istakla je kako je povećan broj zaposlenih osoba. Pozitivno su iznenađeni dobrom saradnjom sa poslodavcima u općini Vogošća, od 79 učesnika Kluba za traženje posla čak 30 ih se zaposlilo.

U Klubu za traženje posla nezaposlene osobe mogu povećati svoje šanse da dobiju posao. Fokus obuke je na pronalaženju adekvatnih oglasa za radna mjesta i razvijanju vještina prezentiranja putem telefona, intervjua i u pisanoj formi. Za sve učesnike koji ne pronađu posao tokom tog perioda, voditelj provodi individualna savjetovanja i revidira definirane ciljeve. Možete naučiti kako napisati CV i popratno pismo, na koji način pratiti i prijavljivati se na oglase za posao, popunjavati prijavne obrasce, telefonirati i predstaviti se poslodavcu, uspješno obaviti intervju za posao te kako se ponašati na svom radnom mjestu i kako zadržati posao.

Projekat zapošljavanja mladih mjeri uspješnost klubova kroz konkretna zapošljavanja. Dosadašnji rezultati pokazuju da se 40% učesnika kluba zaposli. Učešćem u Klubu za traženje posla i Vi možete biti jedan od njih, prijaviti se možete u matičnom birou ili putem info linije Službe 080 02 24 34