Naslovnica VIJESTI INFO PREDSTAVLJAMO ASIMA HADŽIRIĆA VOGOŠĆANSKOG HADŽIJU

PREDSTAVLJAMO ASIMA HADŽIRIĆA VOGOŠĆANSKOG HADŽIJU

274

Asim Hadžirić iz Kotor Varoši već 6 godina živi u vogošćanskom naselju Blagovac. Radni vijek je proveo u Austriji, a nostalgija za domovinom je bila prejaka i sa suprugom Dervišom se vratio kući. 2013. godine obavio je hadž, petu islamsku dužnost, ali emocije i utisci podjednako su jaki i danas.

Asim svakog dana nadograđuje svoju ljubav prema vjeri, a svoje bogato znanje rado dijeli sa drugima. Ovog ljubaznog čovjeka upoznali smo zahvaljujući Edinu ef. Mrkuliću za kojeg njegove džematlije imaju samo riječi hvale.

Prilikom boravka kod porodice Hadžirić uživali smo u prekrasnom ambijentu koji su uglavnom sami napravili. Na svakom ćošku nešto novo i sasvim drugačije, a opet bosanskohercegovačko, autohtono.

Asim i Derviša, te njihov sin Asmir i snaha Elvira su nam za relativno kratko vrijeme pokazali kako izgleda bosanska gostoljubivost. Uz kahvu, domaće kolače, prirodne sokove i opušten razgovor kolega Mirso i ja smo stekli nove prijatelje. Asmir je i zapjevao bajramsku pjesmu. Kompletan snimak možete pogledati u Bajramskom programu TV Vogošća u vremenu od 14 do 17h.