Naslovnica VIJESTI INFO POLJOPRIVREDNIK MUHAMED SOFTIĆ: MORAMO CIJENITI DOMAĆI PROIZVOD

POLJOPRIVREDNIK MUHAMED SOFTIĆ: MORAMO CIJENITI DOMAĆI PROIZVOD

136

Proljeću smo otvorili vrata a poljoprivrednici u Vogošći svoja imanja su pripremili za sjetvu. Među njima je i Muhamed Softić, poljoprivrednik čije je jedno od imanja u naselju Uglješići.

Muhamed je bio domaćin ekipi TV Vogošća jer smo željeli razgovarati o uslovima koje u vrijeme sjetve diktira pandemija koronavirusa. Naš sagovorik je kazao da se poljoprivrednici uvijek prilagode različitim situacijama, te se pokušavaju prilagoditi novonastaloj situaciji i na sve načine sačuvati proizvodnju. Ovaj dugogodišnji poljoprivrednik iz Vogošće mišljenja je da se uvijek bolje pripremiti ranije nego čekati do zadnjeg.

Muhamed uglavnom sije sve što je potrebno za porodicu od povrća ali zbog uzgoja stoke sije i silažu. Konstantno prati i situaciju sa koronavirusom i nada se da neće doći do zastoja u dopremi robe, kako bi svi mogli posijati što žele. Pohvalio je pomoć Općine Vogošća poljoprivrednicima koja je u ovim uslovima veoma značajna.

Poljoprivrednik Softić je izrazio nadu da ćemo svi iz ove krizne situacije izvući pouku, naučiti cijeniti domaći proizvod i konačno shvatiti da se moramo početi oslanjati na vlastitu proizvodnju, jer je ona uvijek u teškim danima dokazala svoj značaj za sve nas. “Moramo raditi i čuvati se pa ćemo tako pobijediti i koronu kao što smo i do sada sve uspijevali pobijediti“ kazao Softić.