Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA PROMOCIJA BORDO VREMEPLOVA

ODRŽANA PROMOCIJA BORDO VREMEPLOVA

94

Promocija je upriličena u sklopu “Balkanskog fudbalskog kampa” koji se održava u Vogošći. Tokom promocije o Monografiji su govorili nekadašnji igrači Sarajeva, Zijad Švrakić i Džemo Smječanin.

“Sada nam ne treba google, imamo na jednom mjestu sve. Cijelu historiju kluba. Uvijek sam emotivan kada listam i nije važno što su unutra i detalji vezani za moju karijeru. Emotivno je kada vidim saigrače, generacije ispred mene, ove mlađe. Hvala Zilićima na ovome, Bordo vremeplov smatram poklonom i jos jednom titulom kluba.” – kazao je tokom promocije Zijad Švrakić.

Džemo Smječanin također smatra da se radi o vrijednom izdanju i svojevrsnom dokumentu koji će sigurno naći put do čitalaca. Bordo vremplov je nastajao cijelu jednu deceniju, pa i duže. Sadrži kompletnu historiju FK Sarajevo. Iza kompletnog projekta stoje sati, dani, mjeseci rada, sakupljanja arhivskih materijala, sistemskog istraživanja. Ova bordo priča objedinila je sve, statistiku, novinske članke, slike… Nastala je kao produkt neizmjerne ljubavi prema klubu. Autor Semir Zilić najavljuje i dopunjeno izdanje, koje će biti posvećeno možda i najblistavijim trenucima kluba – posljednjoj sezoni, duploj kruni i mladim igračima koji su odigrali posebnu ulogu u historijskom uspjehu FK Sarajeva u sezoni 2018/2019.